Blog

december 23, 2019

Spanplafonds. De voor- en nadelen ervan

Spanplafonds brengen praktische voordelen en esthetische schoonheid in uw huis. Dit is een oplossing die meestal goed blijkt te zijn. Spanplafonds zijn een opvallend element van het totale ontwerp, de eerste indruk van het hele interieur van het pand. Van hun schoonheid, exclusiviteit en originaliteit van de vorm en kleur, hangt de hele architecturale compositie af. Dankzij zo’n luxe en praktische uitvinding heeft u vandaag de mogelijkheid om eenvoudig de meest originele en exclusieve oplossing voor uw interieur te implementeren.

Voordelen

Spanplafonds hebben verschillende voordelen, die veel moeilijker te implementeren zijn met conventionele daktechnieken:
Extreem gladde oppervlakken zonder scheuren, het oppervlak hoeft niet te worden gepleisterd, stopverf of anderszins het plafond te bedekken – het plafondmembraan verbergt alles. Er is een breed scala aan tinten en afbeeldingen – een verscheidenheid aan kleuropties, texturen, matte of glanzende oppervlakken. U kunt de gewenste afbeeldingen op het membraan afdrukken.
Vrijwel elk soort decor.
Flood weerstand. Het oppervlak kan worden gewassen en gedesinfecteerd, omdat het membraan niet bang is voor vocht en damp. In het geval van overstromingen vanaf de bovenste verdiepingen, wordt een dergelijk plafond extra bescherming tegen water. Goed uitgeruste plafonds zijn bestand tegen een druk van maximaal 100 liter per vierkante meter – u kunt dus niet alleen een verrassing vermijden, maar ook tijd hebben om na te denken over oplossingen voor het uitlaten van het water.
Er is een mogelijkheid om lichtgevende plafonds te installeren of andere interessante verlichtingsoplossingen te gebruiken.

Nadelen.

Hoge prijs in vergelijking met andere soorten plafonds.
In vergelijking met traditionele soorten plafonds vereist installatie van de spanplafonds in de kamer met meer hoeken specifieke kennis en apparatuur, waardoor het niet gemakkelijk is om ze gemakkelijk zelf te installeren.
Spanplafonds moeten tegen lekrijden worden beschermd.
Dit type plafond wordt alleen in verwarmde ruimtes gebruikt, omdat grote vorst schadelijk voor hen kan zijn. Tretch-plafonds worden overal in de kamer bevestigd, dus het is belangrijk om het karkas goed te meten en te selecteren. Hoe correcter de geometrische vormen in de kamer zijn, hoe gemakkelijker het is om het karkas te hanteren.

Verlichting.

De spanplafonds kunnen alle standaard verlichtingsoplossingen worden aangeboden, evenals enkele niet-standaardoplossingen. Je kunt alles instellen, van eenvoudige hanglampen tot luxe kandelaars. Het is waar dat het wordt aanbevolen dat het ontwerp van de hangende armaturen het weefselmembraan niet raakt. Het is mogelijk om de verlichting net onder het membraan te installeren – dus het verspreidt een aangenaam licht en ziet eruit alsof het plafond schijnt. Spotlight kan ook worden gemonteerd – er zijn speciale holtes in het plafond gemaakt, bevestigd met ringen.

Onderhoud.

Wanneer het plafond verslijt of alleen het beeld saai wordt, kan het worden vervangen door een ander zonder het profielsysteem te breken, dus het vervangen of repareren van het plafond is eenvoudiger en goedkoper. Het is meestal niet nodig om dergelijke plafonds te wassen, maar we weten dat alles thuis gebeurt. Praktisch zijn alle reinigingsmiddelen geschikt, hoewel schuurmiddelen moeten worden vermeden, omdat deze het membraan kunnen beschadigen.

De voor- en nadelen ervan
About Wesley Keizers

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *