Blog

februari 4, 2020

Twee soorten stretchplafonds

Er zijn twee soorten stretchplafonds die worden gebruikt om het plafond van het popcornplafond te verwijderen: stretchplafond en stretchplafond. In dit artikel zal ik beschrijven hoe ze hetzelfde zijn en wat hen anders maakt. Ik was een van de eerste woningaannemers in New Jersey en New York die in ons gebied spanplafonds begon te installeren toen mijn bedrijf in 2006 een erkend Clipso-installatiebedrijf werd.

Sindsdien heb ik de kans gehad om met verschillende fabrikanten en installateurs van spanplafonds te werken aan een breed scala aan commerciële en residentiële projecten. Tien jaar en drie bedrijven later importeert ons bedrijf Mainstay Materials grondstoffen van ’s werelds meest geavanceerde fabrikanten in Europa en de VS voor alle soorten wand- en plafondtoepassingen. We produceren ook bedrukte wand- en plafondbekledingen van hoge kwaliteit voor maatwerk in de hele Verenigde Staten.

Mijn specialiteit ligt in Wide-Span Textile Stretch Plafonds, maar ik ben ook zeer vertrouwd met de PVC-plafondinstallaties.

Rekplafonds van stof en PVC Overeenkomsten:

Het basisconcept van beide, de PVC- en de Fabric-spanplafonds, is dat beide uit 2 delen bestaan:

Ze gebruiken beide perimeterspoor (aka perimeterprofiel of montagespoor) en
Het materiaal, dat zich over het gehele gebied van het popcorn-plafond uitstrekt, is bevestigd aan het omtrekspoor en houdt spanning vast.
Beide soorten spanplafonds kunnen worden gebruikt om dezelfde of vergelijkbare resultaten te bereiken. Hier zijn enkele toepassingsvoorbeelden:

Akoestisch weefsel en micro-geperforeerd akoestisch PVC-membraan kunnen worden gebruikt in een akoestische plafondmontage. Gewoonlijk moet een akoestische absorber worden gebruikt achter het weefsel of PVC-membraan om de geluidsgolf te absorberen. Traditioneel wordt glasvezel, niet-geweven polyester of katoen akoestische steun gebruikt als de absorber.

Doorschijnend textiel en doorschijnende PVC-membranen laten een bepaalde hoeveelheid licht door het materiaal, waardoor een verlichtend effect ontstaat. Er zijn verschillende doorschijningssnelheden in verschillende doorschijnende stoffen en PVC-membranen. Natuurlijk moet de lichtbron zich achter het weefsel of het PVC-membraan bevinden. LED-strips en knooppunten worden voor dit soort installaties gebruikt omdat ze de langste levensduur hebben van alle commercieel beschikbare verlichtingselementen.

Zowel PVC als het textiel kunnen worden gebruikt om een ​​popcornplafond in te kapselen en een rommelig popcornplafond te verwijderen of een zeer dure asbest popcornplafond sanering.

Zowel PVC als textiel zijn bedrukbaar, maar textiel wordt veel vaker voor deze toepassingen gebruikt vanwege de hogere afdrukkwaliteit en het gebrek aan vervorming van de afbeelding tijdens de installatie.

Verschillen in installatietechnieken voor spanplafonds

Tucking is een proces waarbij plafondweefsel met een brede overspanning in het spoor wordt bevestigd. Harpoon-type installatie wordt gebruikt voor het monteren van PVC-membranen in het spoor.

Beide methoden gebruiken een speciaal handgereedschap – afgeronde spatel om het materiaal in het spoor te duwen, maar hier is het belangrijkste verschil: de stoffen spanplafonds worden op kamertemperatuur geïnstalleerd, terwijl het PVC-membraan alleen kan worden geïnstalleerd met warmtekanonnen, die de lucht en het membraan, waardoor het rekbaar en plooibaar is.

Meestal worden propaantanks en kanonnen gebruikt voor PVC-installaties, omdat de elektrische niet effectief genoeg zijn. Het nadeel van deze methode is dat de zuurstof in de kamer wordt verbrand en het PVC giftige gassen afgeeft, terwijl de installateurs het plafondmembraan in het spoor monteren. PVC-plafonds blijven hun hele leven lang afgassen, lang na installatie.

soorten stretchplafonds
About Wesley Keizers

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *