Blog

januari 12, 2020

Zijn spanplafonds schadelijk?

Modieus, aantrekkelijk en praktisch – in drie woorden kun je zo’n populair designelement van de afgelopen jaren beschrijven als een spanplafond. De wijdverbreide liefde voor dit product groeit snel, en niet alleen vanwege de esthetiek van uiterlijk, uitstekende eigenschappen en eigenschappen. Materialen en installatie zijn redelijk betaalbaar. Het enige dat kopers zorgen baart, is hoe schadelijk spanplafonds zijn?

Speciale functies

Vergeet niet dat het menselijk lichaam een ​​uniek systeem is, dat over de hele wereld geen twee identieke mensen kunnen worden gevonden. Daarom is het onmogelijk om te voorspellen wat de reactie van een persoon op bepaalde stoffen zal zijn. Voor iemand is het heel acceptabel om in een kamer met kunstmatige decoratie te zijn, maar iemand vindt deze buurt misschien niet leuk. In het ergste geval zal een allergie-aanval optreden.

Spanplafonds zijn schadelijk of niet – het is moeilijk om visueel te bepalen.Het hangt allemaal af van de grondstoffen die bij de productie zijn gebruikt. Meestal zijn er in huishoudens plafonds gemaakt van dunne polyvinylchloride (PVC) doek.

De prijs van dergelijke producten is veel minder dan die van textiel, ze zijn handig en gemakkelijk te bedienen, bestand tegen zware belastingen in de vorm van overstromingen vanaf de bovenste verdiepingen. Er is echter een PVC-film en een aanzienlijk defect – een nep van een kwaliteitsproduct is zeer moeilijk te identificeren, zelfs met de meest zorgvuldige inspectie.

PVC heeft geen speciale aanduiding, wat oneerlijke brigadiers gebruiken. Heel vaak kopen ze goedkope films van slechte kwaliteit en beweren ze dat ze de beste Belgische producten zijn. Als het materiaal van het toekomstige spanplafond echt luxe is, dan zal de aankoop geen problemen opleveren. In het geval van een nep zijn verrassingen waarschijnlijk.

De samenstelling van het materiaal

Volgens onderzoek uitgevoerd door specialisten die PVC grondig hebben bestudeerd, behoren de componenten niet tot vluchtige stoffen, daarom is de bewering dat spanplafonds onveilig zijn voor mensen onredelijk. Om het menselijk lichaam aanzienlijke schade te laten lijden, moeten schadelijke elementen in elk van zijn cellen doordringen.

Afhankelijk van de fabrikant kan PVC 50 tot 600 verschillende chemische elementen bevatten, waarvan de meeste geen bedreiging vormen. Niettemin zijn fenol, tolueen, formaldehyde en sommige andere stoffen tot op zekere hoogte giftig en schadelijk voor het menselijk lichaam.

Verdampend, ze hebben een negatief effect op de huid, de luchtwegen en het zenuwstelsel. Maar dezelfde specialisten stellen kopers gerust en wijzen erop dat het gehalte in de film met chemische elementen veel lager is dan de toegestane normen en geaccepteerde wereldstandaarden.

Onaangename geur

Er is nog een mening dat de spanningsstructuren gevaarlijk zijn voor de gezondheid, omdat ze een bron van onaangename (giftige) geur zijn. De stank houdt zelfs een korte tijd aan en wordt een paar uur na de installatie van het scharniersysteem onmerkbaar, zonder destructief te zijn.
Het feit van het verschijnen van een onaangenaam aroma wordt vrij eenvoudig uitgelegd. Om de film te kunnen installeren, wordt deze verwarmd. Tegelijkertijd stijgt de temperatuur in de kamer boven 65 ° C en worden de stoffen waaruit PVC bestaat vluchtig.

Stoffen plafonds

Stoffen spanplafonds worden beschouwd als de meest milieuvriendelijke, hoewel ze, in tegenstelling tot plastic systemen, stof verzamelen, wat kan worden beschouwd als een vorm van betaling voor de veiligheid. Om de levensduur te verlengen, verwerken fabrikanten van dergelijke structuren het oppervlak van het basismateriaal met polyurethaan. Dit is hetzelfde PVC, maar de hoeveelheid is zo klein dat er geen schade kan worden veroorzaakt door stoffen plafonds.

spanplafonds schadelijk
About Wesley Keizers

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *